Путін заявив про готовність знизити ціни на газ для України

Читать на русском
Росії та Україні необхідно обнулити взаємні претензії щодо газової суперечки, при цьому Газпром готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною, ніж вона платить зараз.

Росії та Україні необхідно обнулити взаємні претензії щодо газової суперечки, при цьому «Газпром» готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною, ніж вона платить зараз.

Про це на пресконференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив президент РФ Володимир Путін.

«Питання тільки в сфері суперечок арбітражного характеру, на наш погляд, абсолютно абсурдних, коли, наприклад, $ 7 млрд намагаються пред'явити через українські суди» Газпрому «до виплати за те, що він займає монопольне місце на транзитному ринку. Хоча Газпром «нічого не транзитує, транзитує українські компанії. Це просто абсурд! Те ж саме і в Стокгольмі», - зазначив російський лідер.

На його думку, «треба від цього абсурду позбутися, обнулити всі вимоги по обидва боки». «Ми готові до конструктивної роботи і з прокачування газу через Україну, і щодо поставок газу в Україну, причому зі значним зниженням ціни на відміну від тієї, яку споживачі газу російського отримують в Україні сьогодні», - сказав він, коментуючи недавні тристоронні газові консультації.

Нагадаємо, черговий раунд тристоронніх консультацій Росії, ЄС і України про транзит газу в Європу відбувся в понеділок у Брюсселі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: