«Нафтогаз» відповів на заяву Пєскова щодо газу

Читать на русском
Заяву прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова про неможливість домовленостей Росії та України щодо газу до припинення судових претензій пресслужба Нафтогазу назвала російським стилем переговорів.

Заяву прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова про неможливість домовленостей Росії і України щодо газу до припинення судових претензій пресслужба НАК «Нафтогаз України» назвала «російським стилем» переговорів.

Відповідний коментар розмістила пресслужба «Нафтогазу» в Twitter.

«Отже, все зводиться до наступного: жодних переговорів про транзитні угоди, поки ми не зупинимо примусове стягнення 3 мільярдів доларів за результатами арбітражу і не відкинемо інші вимоги в Стокгольмі – спікер Путіна Пєсков. Ласкаво просимо на комерційні переговори, російський стиль», - написали в «Нафтогазі».

Нагадаємо, Пєсков раніше заявив, що домовленості Росії та України щодо газу неможливі, поки не припиняться судові претензії.

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були спрямовані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити різні компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, який закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: