Свідок дзвінка Трампа і Зеленського розповів про нові деталі розмови

Читать на русском
Свідок телефонної розмови лідерів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського розповів про нові деталі розмови.

Свідок телефонної розмови лідерів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського розповів про нові деталі розмови.

Про це повідомило агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на людей, знайомих з показаннями свідка.

Підполковник Александер Віндман працював в Раді національної безпеки при Білому домі і був серед чиновників, які 25 липня слухали розмову Трампа і Зеленського.

За інформацією агентства, Трамп розповів Зеленському про наявність записів Джо Байдена, який обговорював корупцію в Україні. В офіційний транскрипт-переказ, оприлюднений Білим домом, ця деталь не увійшла, хоча, за словами Віндмана, він намагався туди її вставити. Демократ Марк Десолнье, який бере участь в розслідуванні щодо імпічменту Трампу, вже заявив, що свідчення Віндмана показують спроби Білого дому приховати докази у справі.

У США раніше розгорівся великий скандал навколо липневої телефонної розмови Трампа із Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, посилаючись на свідчення інформатора, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні Хантера Байдена, який є сином колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: