Розкрадання в Укроборонпромі: ГПУ закрила справу ексдетектива НАБУ

Читать на русском

Генпрокуратура закрила справу в частині підозри колишньому працівнику Національного бюро, який відкликав експертизу.
Генеральна прокуратурафото: «Слово і Діло»

Прокурор Генеральної прокуратури України закрив кримінальне провадження в частині підозри колишньому детективу Національного антикорупційного бюро Євгену Завгородньому, якого підозрювали нібито у прихованні злочину про розкрадання в Укроборонпромі.

Таке інформацію журналісту «Слово і Діло» підтвердив сам ексдетектив.

За його словами, справу в частині підозри йому за частиною 1 статті 396 Кримінального кодексу України, тобто у прихованні злочину, закрили за відсутністю складу злочину.

«Сьогодні поштою несподівано отримали постанову про закриття справи. Як писали в старому КПК 1961 року - «Шість пункт два». Тобто справу закрито за відсутністю складу злочину. Прокурор Генпрокуратури закрив кримінальне провадження ще 21 жовтня», – написав пізніше Завгородній у Facebook, прикріпивши фото частини постанови про закриття підозри.

Як відомо, 6 червня Державне бюро розслідувань спільно з Генпрокуратурою повідомили ексдетективу НАБУ про підозру. На їх думку, він нібито приховував вчинення злочину, а саме відкликав експертизу у справі розкрадань в Укроборонпромі, про які робили розслідування журналісти Bihus.info.

За даними журналістів, син колишнього першого секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор спільно зі знайомими Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою заволоділи близько 250 млн грн на оборонних контрактах. У Bihus.info вважають, що працівники НАБУ були причетні до зволікання з розслідуванням цієї справи.

Водночас, за даними «Слово і Діло», ексдетектив відкликав експертизу через відсутність оригіналів документації на товари, які поставили на Харківський бронетанковий завод. Як повідомили джерела, НАБУ мало у розпорядженні лише оригінал документації на один товар і тому у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз повідомили, що не зможуть провести експертизу по всіх товарах.

Нагадаємо, НАБУ затримало Олега Гладковського. Йому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем під час включення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів виробництва компанії «Богдан», президентом якої є Гладковський. Пізніше суд взяв його під варту з альтернативою застави, яку за нього внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: