Суд заарештував Гладковського

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки України Олегу Гладковському у вигляді.
Олег Гладковськийфото: «Слово і Діло»

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки України Олегу Гладковському у вигляді взяття під варту з альтернативою 10,62 млн грн застави.

Таке рішення сьогодні, 19 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє журналіст «Слово і Діло» із зали суду.

Раніше Гладковському повідомили про підозру в порушенні двох статей Кримінального кодексу України (ч.2 ст. 364 та ст. 366-1). Колишньому чиновнику інкримінують зловживання службовим становищем та недекларування доходів. За даними слідства, ексзаступник секретаря РНБО використовував свої повноваження для одержання неправомірної вигоди.

Йдеться про те, що Гладковський забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю на тендера вантажних автомобілів «Богдан», кінцевим власником якого він є. В результаті його дій держава нібито зазнала збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Як відомо, 17 жовтня НАБУ затримало Гладковського поблизу аеропорту «Бориспіль». Пізніше в Національному бюро назвали причину затримання. У корпорації «Богдан», де головою є Гладковський, заявили, що він не збирався залишати Україну, а летів на відкриття виставки Bus world 2019 Брюссель. Сам Гладковський оголосив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: