Суд відхилив позов НАБУ стосовно Гладковського

Читать на русском
ВАКС відмовився притягти колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського до відповідальності за неявку на допит.

ВАКС відмовився притягти колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського до відповідальності за неявку на допит.

Про це повідомляє «5 канал».

Повідомляється, що суд вирішив відмовити Національному антикорупційному бюро України, яке просило призначити Гладковському грошове стягнення за неявку на допит. Зазначимо, НАБУ вимагав притягнути його до адміністративної відповідальності за те, що він проігнорував виклик на допит 19 липня.

Гладковського затримали 17 жовтня за спробу покинути Україну. За даними НАБУ, йому відмовили у вильоті з аеропорту «Бориспіль», після чого ексчиновник був затриманий у ресторані.

Раніше Гладковському повідомили про підозру в порушенні двох статей Кримінального кодексу України (ч.2 ст. 364 та ст. 366-1). Ексчиновнику інкримінують зловживання службовим становищем та недекларування доходів. За даними слідства, колишній заступник секретаря РНБО використовував свої повноваження для одержання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, ВАКС обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 10,6 млн гривень.

21 жовтня Гладковський вийшов із СІЗО після внесення застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: