За Гладковського внесли 10,6 млн грн застави

Читать на русском
Сім'я Олега Гладковського внесла за нього заставу в розмірі 10,6 мільйона гривень, розповів  його адвокат Руслан Волинець.

За колишнього заступника секретаря РНБО та чинного президента корпорації «Богдан» Олега Гладковського внесли заставу в розмірі 10,6 мільйона гривень.

Про це повідомила журналісту «Слово і Діло» керівник відділу комунікацій Вищої антикорупційного суду Олеся Чемерис.

Корупція в Укроборонпромі: суд призначив нову експертизу у «справі Гладковського»Столичний райсуд задовольнив прохання Національного бюро щодо призначення товарознавчої експертизи у справі корупції в оборонному секторі.

Нагадаємо, ВАКС обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 10,6 млн гривень.

Гладковського затримали 17 жовтня за спробу покинути Україну. За даними НАБУ, йому відмовили у вильоті з аеропорту «Бориспіль», після чого ексчиновник був затриманий у ресторані.

Раніше Гладковському повідомили про підозру в порушенні двох статей Кримінального кодексу України (ч.2 ст. 364 та ст. 366-1). Ексчиновнику інкримінують зловживання службовим становищем та недекларування доходів. За даними слідства, колишній заступник секретаря РНБО використовував свої повноваження для одержання неправомірної вигоди.

Йдеться про те, що Гладковський забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю на тендера вантажних автомобілів «Богдан», кінцевим власником якого він є. В результаті його дій держава нібито зазнала збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: