В НАБУ назвали причину затримання Гладковського

Читать на русском
Колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці Олег Гладковський затриманий в Україні.

Колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці Олег Гладковський затриманий в Україні.

Цю інформацію підтвердило Національне антикорупційне бюро в Facebook.

Повідомляється, що колишній перший заступник секретаря РНБО затриманий за підозрою в зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

«Слідчі дії тривають. Зараз це вся інформація, яку ми можемо повідомити, зважаючи на збереження таємниці слідства. Деталі - пізніше», - додали в НАБУ.

Раніше ЗМІ повідомили, що Гладковський намагався вилетіти з України, проте прикордонники його не випустили.

Нагадаємо, за даними журналістського розслідування програми «Наші гроші», син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Ігор Гладковський, який входить до найближчого оточення експрезидента Петра Порошенка, нібито був учасником мільйонних схем із розкрадань в оборонному комплексі. ЗМІ стверджують, що Гладковський разом з партнерами з відома керівництва «Укроборонпрому» організував поставки контрабандних російських деталей для військової техніки державним оборонним підприємствам за завищеними в кілька разів цінами.

Журналісти також звинуватили Державну фіскальну службу України, військову прокуратуру і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в співучасті в корупційних схемах, пов'язаних з держпідприємством «Укроборонпром». За даними розслідування, збитки для держави могли скласти близько 250 млн гривень (понад $10 млн). Після оприлюднення скандального репортажу український уряд розпорядився провести міжнародний аудит «Укроборонпрому».

Президент України Володимир Зеленський раніше пообіцяв, що незабаром громадськості будуть представлені результати розслідування проти фігурантів справи, пов'язаного з розкраданням в «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: