Марін Ле Пен запропонувала виключити Туреччину з НАТО

Читать на русском
Лідер французької партії Національне об'єднання Марін Ле Пен запропонувала виключити Туреччину з НАТО.

Лідер французької партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен запропонувала виключити Туреччину з НАТО.

Про це пише 20 жовтня газета Le Figaro.   Вона розкритикувала Євросоюз і заявила, що «він нічого не робить і нічого не пропонує».

 На думку Ле Пен, виключення Туреччини з НАТО може стати відповіддю на її агресію. Політик також вважає, що Анкара порушила критерії перебування в альянсі.

Раніше, 20 жовтня ЗМІ повідомили, що турецька армія встановила контроль над прикордонним сирійським містом Рас-ель-Айном.

Туреччина оголосила про початок військової операції в Сирії під назвою «Джерело миру» 9 жовтня. Метою заявлено знищення терористичного коридору на південних кордонах країни і забезпечення миру в регіоні. Операція спрямована проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористів «Ісламської держави».

15 жовтня президент США Трамп підписав указ про введення заходів санкцій щодо Туреччини через військової операції. Тепер мінфін США і Держдеп зможуть вводити обмеження щодо приватних осіб, пов'язаних з турецьким урядом людей, а також низки організацій, які «створюють небезпеку для цивільних осіб або ведуть до подальшого підриву світу, безпеки і стабільності на північному сході Сирії».

17 жовтня США і Туреччина під час переговорів домовилися про припинення турецької військової операції в Сирії на 120 годин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: