Канада ввела збройне ембарго проти Туреччини

Читать на русском
Канадська влада вирішила призупинити видачу ліцензій на продаж зброї Анкарі. МЗС країни також закликав захистити цивільне населення і забезпечити їм доступ до гуманітарної допомоги.

Канада вирішила призупинити видачу ліцензій на продаж зброї Анкарі.

«Канада рішуче засуджує військове вторгнення Туреччини в Сирію», - заявили в канадському МЗС, інформує телеканал France24.

У Франції побоюються відродження ІДІЛ через операцію у СиріїФіліп звинуватив Вашингтон у дозволі і посиленні турецького наступу через своє рішення про виведення американських військових із Сирії.

Дипломатичне відомство вважає, що дії Туреччини можуть підірвати стабільність в регіоні.

У МЗС також закликав захистити цивільне населення і забезпечити їм доступ до гуманітарної допомоги.

Нагадаємо,9 жовтня Анкара оголосила про початок операції «Джерело миру» в Сирії. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) і терористів ІД.

Раніше у Німеччині та Франції відбулися мітинги проти операції турецьких військ у Сирії.

Віце-президент США Майкл Пенс і держсекретар Майкл Помпео в середу відправляться на переговори з турецькою владою в зв'язку з ситуацією на північному сході Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: