Трамп пригрозив Туреччині новими «спустошливими санкціями»

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може запровадити додаткові спустошливі санкції щодо Туреччини.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може запровадити додаткові «спустошливі санкції» щодо Туреччини, якщо американський віце-президент Майкл Пенс не зможе домовитися з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом щодо сирійського питання під час зустрічі в Анкарі.

Про це 16 жовтня інформує ТАСС.

«Я думаю, що у них (Пенса і Ердогана. - Ред.) буде успішна зустріч. Якщо ж ні, санкції, мита та інші засоби, які ми вжили і приймемо щодо Туреччини, стануть спустошливими для турецької економіки», - сказав Трамп на спільній пресконференції з італійським колегою Серджо Маттарелла в Білому домі.

Раніше в цей же день стало відомо, що Майк Пенс приїде з робочим візитом в Анкару, незважаючи на відмову Ердогана зустрічатися з ним.

15 жовтня президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження заходів санкцій відносно Туреччини через проведення військової операції в Сирії. Тепер мінфін США і Держдеп зможуть запроваджувати обмеження щодо приватних осіб, пов'язаних з турецьким урядом людей, а також низки організацій, які «створюють небезпеку для цивільних осіб або ведуть до подальшого підриву світу, безпеки і стабільності на північному сході Сирії».

Про початок операції «Джерело миру» в Сирії Анкара оголосила 9 жовтня. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Ердоган обіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти терористів ІД і забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану. В операції задіяні протурецьких сили і сирійська опозиція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: