Туреччина готова відновити операцію в Сирії у разі зриву домовленостей зі США

Читать на русском
Глава Міноборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що турецькі військові готові до відновлення операції Джерело миру на півночі Сирії, якщо США не виконають взятих на себе зобов'язань щодо відведення курдських сил від турецько-сирійського кордону.

Глава Міноборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що турецькі військові готові до відновлення операції «Джерело миру» на півночі Сирії, якщо США не виконають взятих на себе зобов'язань щодо відведення курдських сил від турецько-сирійського кордону.

«В цей час ми призупинили операцію на п'ять днів. За цей час терористи повинні бути виведені з безпечної зони і здати важке озброєння, повинні бути знищені їх зміцнення, позиції. Якщо цього не відбудеться, то операція відновиться. До цього наші війська повністю готові», - йдеться в заяві Акара.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 9 жовтня оголосив про початок операції «Джерело миру» на півночі Сирії, спрямованої проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористичного угрупування «Ісламська держава». Турецька авіація в той же день завдала ударів по місту Рас ель-Айн і низці інших сирійських міст на кордоні двох країн.

Пізніше було оголошено про початок наземної частини операції. Міноборони Туреччини повідомило, що турецькі військові і сирійська збройна опозиція 12 жовтня взяли під контроль Рас ель-Айн, а на наступний день було оголошено про взяття під контроль міста Телль-Аб'яд.

Сирійська влада неодноразово засуджувала окупаційну політику Туреччини на півночі Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: