Бойовики обстріляли ділянку поблизу Золотого

Читать на русском
Спікер Міноборони Олександр Мотузяник заявив, що російсько-окупаційні війська в суботу, 19 жовтня, здійснили чотири обстріли на Луганському напрямку.

Спікер Міноборони Олександр Мотузяник заявив, що російсько-окупаційні війська в суботу, 19 жовтня, здійснили чотири обстріли на Луганському напрямку.

Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами, з початку доби і за станом на 12.00 зафіксовано чотири ворожих обстріли. Бойових втрат у рядах ВСУ з початку поточної доби немає.

Мотузяник додав, що противник вдарив з мінометів по захисниках н.п. Золоте-4. Вогневий наліт, зафіксований о пів на четверту ранку, з витратою 6 мін 120-го і 82-го калібрів, ворог завдав по напрямку н.п. Золоте-5.

У цілому цей район вночі противник обстріляв три рази.

Крім того, російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я в районі Зайцевого, де скоїли обстріл з гранатометів і стрілецької зброї.

Починаючи з п’ятої ранку і до полудня противник вогонь не відкривав. Станом на зараз ситуація стабільна і повністю контрольована українськими військами.

Нагадаємо, на переговорах в Мінську 1 жовтня були досягнуті домовленості про початок розведення сил в Петрівському та Золотому. Розведення мало розпочатися 7 жовтня.

В цей день міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення сил і засобів в Золотому та Петрівському не розпочалося через обстріли з боку бойовиків.

РФ висуває як умову для проведення зустрічі лідерів нормандської четвірки саме розведення сил і засобів в Золотому та Петрівському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: