У СЦКК повідомили про обстріл ділянки розведення в Золотому

Читать на русском
Українська сторона СЦКК другу добу поспіль фіксує обстріли ділянки розведення в Золотому в зоні проведення ООС.

Українська сторона СЦКК другу добу поспіль фіксує обстріли ділянки розведення в Золотому в зоні проведення ООС.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

До чого може привести розведення військ на Донбасі?У МЗС України повідомили, що розведення військ у Петрівському та Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.

«14 жовтня ворог здійснив обстріли поблизу населених пунктів Новолуганське, Лебединське та Водяне із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм (3 міни) та 82 мм (7 мін). Також НЗФ РФ вчора здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів на ділянці розведення №2 (Золоте 4). Обстріли на цій ділянці фіксуються другу добу поспіль - окупанти демонструють своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань», - сказано у заяві.

Також у заяві вказано, що «така цинічна поведінка свідчить про зацікавленість противника в подальшому загостренні конфлікту».

У СЦКК нагадали, що Мінськими домовленостями визначено, що розведення сил і засобів може бути здійснено лише після дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб.

Раніше повідомлялося, що процес розведення військ на Донбасі в Станиці Луганській, Золотому і Петровському проходитиме в два етапи.

Нагадаємо, у Зеленського заявили, що питання розведення сил на Донбасі відкладено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: