Справа землі в Одесі: суд зобов'язав НАБУ повернути документи

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу власника майна, у якого вилучило документи Національне бюро під час обшуку.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повернути директору ТОВ «Містобудівельник» Артему Баранцю документи, які вилучили під час обшуку у справі роздачі землі в Одесі та області.

Таке рішення 26 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник за результатами розгляду скарги Баранця, повідомляє «Слово і Діло».

В липні детективи НАБУ проводили обшук в офісі адвокатського об'єднання «Вірний вектор». В ході обшуку була вилучене низка документів, які визнані речовими доказами і на них був накладений арешт. Втім, директор ТОВ «Містобудівельник» подав до НАБУ клопотання про повернення тимчасово вилученого майна, оскільки, на його думку, детективи безпідставно обшуку й офіс його фірми, яка розташована в одній будівлі з АО. У НАБУ відмовили у задоволенні клопотання і тому директор компанії подав скаргу до суду.

Водночас детектив НАБУ заперечував проти задоволення скарги. За його словами, у ТОВ «Містобудівельник» відсутні правові підстави для повернення майна, оскільки обшук проводився у приміщеннях АО «Вірний вектор», а ці підприємства є пов'язані між собою. Проте суддя скаргу задовольнила і зобов'язала НАБУ повернути вилучені документи.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виділення в оренду землі в Одеській області. Також в цій справі детективи провели мінімум два обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: