НАБУ розслідує наймання Мін'юстом британських юристів для захисту в суді

Читать на русском
Детективи Національного бюро розслідують можливе зловживання Мін'юсту під час наймання британської фірми для надання юридичних послуг.
Hogan Lovells

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують можливе зловживання службовим становищем посадовцями Міністерства юстиції під час здійснення закупівлі у компанії Hogan Lovells шляхом запиту пропозиції в одного учасника для захисту від позову міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 18 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, у березні 2018 року Мін'юстом була проведена публічна закупівля шляхом запиту пропозиції в одного учасника компанії Hogan Lovells на суму 2,75 млн доларів. В обґрунтуванні намірів укласти договір Мін'юст посилався на те, що ця юридична фірма володіє повною інформацією щодо матеріалів та фактичних обставин справи. Водночас наприкінці 2017 року Міністерством було проведено переговорну процедуру щодо закупівлі послуг з юридичного консультування та юридичного представництва у справі за позовом компаній міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» Littop Enterprises Limitted, Bridgemont Ventures Limited і Вогdо Managment Limited до держави Україна. За результатами такої переговорної процедури компанія Hogan Lovells знизила вартість послуг у 67 разів від початкової пропозиції. Внаслідок чого між компанією та Мін'юстом и було укладено договір про надання послуг на суму понад 496 доларів на 3 дні. Укладення цього договору дозволило у подальшому здійснити закупівлю у компанії Hogan Lovells шляхом запиту пропозиції в одного учасника.

У зв'язку з необхідністю встановити коло можливих учасників правопорушення та обставин справи детектив НАБУ просив надати тимчасовий доступ до документів Мін'юсту, а саме: до наказу про призначення Максима Кодунова на посаду начальника управління представництва інтересів держави в Міжнародних юрисдикційних органах Департаменту з судової роботи та банкрутства; наказу про його призначення на посаду директора Департаменту міжнародних спорів Мін'юсту; положень про Департамент з судової роботи та банкрутства, Департамент міжнародних спорів та секретаріат державного секретаря Мін'юсту. Проте, вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання посадовців державного готелю «Козацький». Також, детективи перевіряють можливу розтрату коштів «Агентством місцевих доріг». Крім того, НАБУ розслідує контрабанду техніки через кордон на Волині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: