Земельна справа: суд залишив заарештованими вилучені в адвоката документи

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для скасування арешту майна, яке вилучили детективи Національного бюро.
Київський апеляційний суд

Суд залишив заарештованими вилучені Національним антикорупційним бюро документи адвоката Олександра Мержева у справі про можливе зловживання владою керівництва головного управління Державної служби України з питань, геодезії, картографії та кадастру в Одеській області.

Таке рішення 22 серпня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що детективи встановили, що начальник ГУ Держгеокадастру в Одеській області Марина Савченко, зловживаючи своїм службовим становищем, вступила у злочинну домовленість із двома особами, одна з яких є адвокатом Мержевим. Метою цієї змови було протиправне виведення земель із власності держави, зміни їх цільового призначення та подальшого продажу в обхід обмежень, визначених Земельним кодексом, шляхом їх передачі спочатку у приватну власність громадян, з подальшою передачею на користь юридичних осіб, підконтрольних Мержеву та ще одній особі.

Як встановив суд, свою діяльність Мержев здійснює через адвокатське обєднання «Вірний Вектор». Фактично приміщення, де зареєстровано вказане адвокатське обєднання, використовується Мержевим та ще однією особою для приховування своєї злочинної діяльності, та у приміщенні вказаної квартири відбуваються зустрічі між учасниками спільної змови. Також, за даними слідства, у цьому приміщенні виготовлялися проектні, технічні та інші документи, пов'язані з оформленням прав власності та оренди за фізичними особами та у подальшому за низкою фірм, а також документація щодо реєстрації та діяльності цих підприємств.

Під час обшуку цього приміщення детективи вилучили низку документів, пов'язаних зі справою, а також два мобільні телефони iPhone. Постановою детектива знахідки було визнано речовими доказами, а рішенням суду на майно наклали арешт. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Мержев подав скаргу. Проте суд залишив її без задоволення.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виділення в оренду землі в Одеській області. Також у цій справі провели два обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: