Виділення землі в оренду: НАБУ провело ще два обшуки

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи провели ще дві слідчі дії у справі можливого зловживання посадовців державної служби.

У межах кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем начальником Головного управління Державної служби України з питань, геодезії, картографії та кадастру в Одеській області Мариною Савченко та її заступником Сергієм Вербовщуком при безпідставному виділенні в оренду земель, які перебувають у власності держави, детективи НАБУ провели ще два обшуки.

Про це йдеться в ухвалах Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, детективи провели обшук у будинку фізичної особи, якій були підконтрольні компанії, котрим дісталася державна земля. Так, в ході обшуків у нього вилучили наступне майно: мобільні телефони iPhone 7 і 8; плани земельних ділянок; клопотання до сільських рад; рішення сільських рад та іншу документацію. Рішенням суду на все це накладено арешт, а також воно визнане речовими доказами.

Також НАБУ навідалося з обшуками до офісу адвокатського об'єднання «Вірний вектор». В ході слідчої дії детективи вилучили низку документації, зокрема: завдання на розроблення детального плану території земельних ділянок; копію договору оренди землі, укладеного між Держгеокадастром та ТОВ «Степанівка-Солар», а також низку інших документів, пов'язаних із землею. Всі документи визнані речдоками, а рішенням суду на них накладено арешт.

Нагадаємо, раніше НАБУ провело ще кілька обшуків в цій справі. Раніше НАБУ завершило розслідувати справу про заволодіння землею під Києвом. Також суд продовжив обов'язки підозрюваному в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: