НАБУ розслідує роздачу земель у Київській області

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють факти можливих зловживань у Київській області під час передачі земельних ділянок у власність осіб.
Гатненська сільрада Київської області

Національне антикорупційне бюро розслідує можливе зловживання службовими особами Гатненської сільської ради та управління Державного комітету із земельних ресурсів у Києво-Святошинському районі Київської області під час передачі земель у приватну власність.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 19 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, за версією слідства, службовці Гатненської сільради і Держкомзему могли зловживати своїм становищем у період 2012-2013 років при роздачі земель. Так, на підставі рішень цих службовців було передано у приватну власність наперед визначених осіб земельні ділянки, частина з яких розташована у межах міста Києва, чим завдано шкоди, яка більш ніж у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян. За версією слідства, чиновники цих органів надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам України, затвердили ці проекти, передали у власність земельні ділянки громадянам України та здійснили державну реєстрацію земельних ділянок, що спричинило тяжкі наслідки.

Нещодавно Господарський суд Київської області визнав незаконними і недійсними рішення Гатненської сільради про роздачу земель і скасував державну реєстрацію земельних ділянок. У зв'язку з цим, детективи просили суд надати доступ до матеріалів цієї справи Госпсуду.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливі зловживання АРМА при продажу піску. Раніше детективи почали розслідувати найм Мін'юстом британських юристів для захисту в суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: