Президент підписав закон про розвантаження роботи Великої палати Верховного суду

Читать на русском
Закон, який змінює порядок передачі та термінів повернення адміністративних справ на розгляд Великої палати Верховного суду, підписав президент Володимир Зеленський.

Закон, який змінює порядок передачі та термінів повернення адміністративних справ на розгляд Великої палати Верховного суду, підписав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента в середу, 16 жовтня.

Судова реформа Зеленського: плюси та мінуси нової системи правосуддяЮристи пояснили, чому не варто скорочувати кількість суддів Верховного суду та хто виграє від припинення повноважень чинної ВККС.

Документ вносить зміни до Господарського та Цивільного процесуального кодексу, а також до кодексу адміністративного судочинства в частині, що стосується обмеження випадків передачі судових справ на розгляд Великої палати Верховного суду.

Також зміни стосуються термінів повернення до суду першої інстанції адміністративних справ після апеляційного та касаційного провадження.

«Ухвалення цього закону допоможе розвантажити роботу Великої палати Верховного суду, адже документ унеможливить зловживання правом на оскарження судових рішень. Також це позитивно вплине на дотримання Україною положень статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо забезпечення розумних строків розгляду справи», - йдеться в повідомленні.

Раніше Верховний суд передав до ВАКС справу судді з Херсона.

Також нагадаємо, Верховний суд роз'яснив судам, як треба передавати справи до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: