Верховний суд роз’яснив судам, як саме треба передавати справи до ВАКС

Читать на русском
Загальні суди мають ухвалами передавати на розгляд до Антикорупційного суду справи, які йому підсудні.
Верховний суд

Верховний суд роз’яснив, що загальні місцеві суди мають передавати кримінальні провадження Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до Вищого антикорупційного суду на підставі своїх же ухвал.

Про це повідомляє прес-служба Верховного суду.

«Кримінальні провадження, підсудні ВАКС, мають бути передані до нього на підставі ухвал тих судів, у яких ці кримінальні провадження перебувають на розгляді. У випадку виникнення спірних питань стосовно того, чи підлягає справа передачі до ВАКС, вони можуть бути вирішені Верховним судом у порядку, передбаченому ст. 34 Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба, саме таке роз’яснення надав Касаційний кримінальний суд на звернення суддів щодо порядку передачі окремих категорій кримінальних проваджень до ВАКС.

Нагадаємо, справу колишнього народного депутата Миколи Мартиненка передали до апеляційного суду для того, щоб той звернувся до Верховного суду з метою передачі справи в ВАКС. Водночас справу його спільників передали до Антикорсуду напряму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: