Президент підписав закон про захист бізнесу

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №0889 Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №0889 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів».

Про це свідчить інформація на сайті парламенту у середу, 16 жовтня.

Останній етап проходження документа - повернуто з підписом президента.

Законом запроваджується адміністративна відповідальність за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення дозвільним органом суб'єкта господарювання або адміністратора про відмову у видачі документа дозвільного характеру.

У документі визначається, що відноситься до порушення вимог законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності. При цьому всі визначені законом порушення тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850-1700 гривень. А якщо аналогічні дії вчинила особа, яка протягом року було піддано адмінстягненню за такі ж порушення, то йому загрожує накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 2550 гривень.

Нагадаємо, ВР 18 вересня 2018 року прийняла в першому читанні за основу законопроект №7373 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів». Документ підтримали 240 нардепів.

Додамо також, Рада 8 скликання прийняла в першому читанні і в цілому урядовий законопроект №8490 для забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування. Законопроект отримав народну назву «маски-шоу стоп».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: