Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Херсонської області

Читать на русском

У Херсонській області із п'яти одномандатних виборчих округів чотири дісталися представникам «Слуги народу» і один – самовисуванцю. «Слово і Діло» проаналізувало, що вони обіцяли виборцям у своїх програмах.

Самовисуванець Ігор Колихаєв дав у своїй передвиборчій програмі всього 10 обіцянок. Є дві обіцянки розробити законопроекти – про підвищення орендної плати на земельні паї і про забезпечення жителів села робочими місцями. Крім того, депутат має намір домагатися для Херсонської області статусу пріоритетного розвитку, а сам регіон виводити із перспективного у розвинений. Не оминув Колихаєв і тему тарифів – обіцяв сприяти їх зниженню.

«Слуги народу», обрані в Херсонській області, як і інші мажоритарники, обіцяли підтримувати курс президента Володимира Зеленського, добиватися впровадження механізму відкликання депутатів всіх рівнів, запровадити електронне голосування, домагатися обмеження олігархічних монополій, домагатися збільшення видобутку вітчизняного газу тощо.

Павло Павліш дав у своїй програмі 41 обіцянку, і він, судячи з усього, має намір серйозно взятися за інфраструктуру. Зокрема, народний депутат обіцяє сприяти придбанню комунальних автобусів, інформаційних табло на зупинках і валідаторів. Крім того, у нього є обіцянки сприяти впровадженню програми з комплексного підходу до капітального ремонту доріг, відновити аеропорти в кожному обласному центрі і забезпечити автоматичний контроль ваги і швидкості автомобілів.

Також депутат приділив увагу соціальній політиці. У програмі Павліш обіцяє забезпечити працевлаштування молоді, відновити програми житлового кредитування, забезпечити перехід страхових накопичень у спадок і забезпечити гідні пенсії.

У програмі Вікторії Вагнер 39 обіцянок, деякі з них перетинаються з обіцянками Павліша. Наприклад, надати гарантоване працевлаштування молоді, вимагати реалізації програми молодіжного житлового кредитування, забезпечити автоматичний контроль ваги автомобілів. Також парламентарій обіцяла виборцям домагатися зменшення вартості ліків (зробити це планує шляхом ліквідації корупційних націнок), наполягати на запровадженні медичного страхування і психологічної (реабілітаційної) підтримки учасників бойових дій та їх сімей.

У Володимира Іванова в передвиборчій програмі 36 обіцянок. Зокрема, нардеп обіцяв внести до Верховної ради низку законопроектів: про питну воду, про будівництво та відновлення автомобільних доріг, про будівництво об'єктів переробки сільгосппродукції, щодо скасування експортного мита на зернові культури. Обіцяє Іванов поліпшити умови праці в селі, збільшити і спростити виплати при народженні дитини та впровадити доступну і зрозумілу іпотеку на житло.

Ще менше обіцянок – 29 – дав своїм виборцям Олексій Ковальов. Зобов'язання, які він взяв на себе, теж перетинаються з програмою інших мажоритарників області. Серед «унікальних» обіцянок Ковальова: внести законопроекти, які позбавлять країну стихійних звалищ, намагатися вирішити питання будівництва енергоефективної і якісної інфраструктури, домогтися відновлення великих проєктів у промисловості та інфраструктури із залученням приватних інвесторів.

Нагадаємо, раніше ми писали про обіцянки мажоритарників Харківської, Київської та інших областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: