Міністра енергетики США зобов’язали надати документи щодо тиску на Україну

Читать на русском
Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту президента Дональда Трампа.

Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту президента Дональда Трампа та тиску на Україну по «Нафтогазу».

Про це йдеться у листі голів комітетів з розвідки Адама Шиффа, міжнародних справ Еліота Енгеля і нагляду Елайджа Каммінгс.

Президент спростував дані про спроби США змінити керівництво «Нафтогазу»Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністр енергетики США Рік Перрі не тиснув на нього в питанні зміни голови Нафтогазу України Андрія Коболєва.

Зокрема, демократів цікавить документальне підтвердження зусиль Перрі, спрямованих на те, щоб переконати українського президента замінити членів правління НАК «Нафтогаз».

Інформація про повістку Перрі з’явилася через кілька годин після того, як демократи видали повістки двом бізнесменам та клієнтам Джуліані - Льву Парнасу і Ігорю Фруману, які були заарештовані в середу за звинуваченням в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії.

Нагадаємо, телефонна розмова президента США з українським лідером Володимиром Зеленським, відбувся 25 липня.

Пізніше через інформацію про те, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той почав розслідування відносно одного з основних кандидатів в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера, розгорівся скандал.

У США ініціювали імпічмент Трампа.

Пізніше президент США Дональд Трамп відмовився співпрацювати зі слідством щодо імпічменту через те, що Палата представників начебто проводить проти нього несправедливе розслідування за власними правилами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: