Президент спростував дані про спроби США змінити керівництво «Нафтогазу»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністр енергетики США Рік Перрі не тиснув на нього в питанні зміни голови Нафтогазу України Андрія Коболєва.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністр енергетики США Рік Перрі не тиснув на нього в питанні зміни голови «Нафтогазу України» Андрія Коболєва.

Про це глава держави заявив під час пресмарафону.

«Ні», - зазначив український лідер.

7 жовтня агентство Associated Press повідомило, що група бізнесменів з США, які були пов'язані з президентом країни Дональдом Трампом, хотіла вплинути на призначення директорів української державної нафтової компанії «Нафтогаз».

За наявними даними, всі ці спроби були зроблені навесні 2019 року. За словами джерел агентства, до них були причетні американські бізнесмени Лев Парнас, Ігор Фруман і Гаррі Сарджант III, які є клієнтами адвоката Трампа Рудольфа Джуліані.

Стверджується, що всі ці люди хотіли створити своєрідну «дружню команду». Пізніше про це дізнався міністр енергетики США Рік Перрі і порадив президенту України Володимиру Зеленському включити до ради «Нафтогазу» американців.

Нагадаємо, текстову трансляцію пресмарафону веде «Слово і Діло».

Пресмарафон президента України Володимира Зеленського побив світовий рекорд за тривалістю спілкування зі ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: