Трампу можуть оголосити імпічмент через скандал із дзвінком Зеленському: реакція соцмереж

Читать на русском

У США можуть оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу. Все через скандал з телефонною розмовою з Володимиром Зеленським.

У США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

У ЗМІ стверджують, що в ході розмови Трамп вимагав від Зеленського почати розслідування проти Джо Байдена і його сина Хантера, а також міг шантажувати його. Відзначимо, Байден є головним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах в США.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

«Таке враження, що хтось хоче одружити серіали «Картковий будиночок» і «Слуга Народу»: український президент з нізвідки (американські телеведучі навіть не беруться вимовляти його ім'я) несподівано опинився в ситуації, коли в одній руці у нього стиснуті яйця чинного президента США, а в іншій – «хазяйство» головного його опонента. І будь-якого з них одним рухом він здатний відправити в політичне небуття. Без перебільшення – Зеленський зараз може визначити хід всієї світової історії», – написав Іван Яковина.

«Зеленський побічно послужив причиною початку процедури імпічменту Трампа. Тут зовсім немає місця для гумору. Тому що світ цинічний. І коли до влади приходять дилетанти, завжди починають відбуватися дуже погані речі. Адже очевидно, що Трамп побачив можливість чинити тиск саме на цього президента і на жодного іншого. І тепер Трампу доведеться нести відповідальність за те, що він довірився дилетанту в такому делікатному питанні. А Україна в будь-якому разі буде розплачуватися за цю помилку. Це капкан, вийти без втрат з якого вже не вийде. І ціна може виявитися вкрай високою», – вважає Тарас Березовець.

«Сьогодні увага всіх світових ЗМІ буде прикута до зустрічі Дональда Трампа і Володимира Зеленського. Зеленський в складній ситуації вибору: якщо він ініціює розслідування діяльності в Україні відносно Джо Байдена і його сина Хантера, то отримає лояльність Трампа і стане ворогом демократів, якщо ні – Трамп може заблокувати фінансову підтримку України з боку США, що позначиться на роботі за всіма програмами МВФ, оскільки від Трампа зараз залежить надання держгарантій уряду США для реструктуризації старих і отримання нових кредитів від МВФ, зате демократи будуть союзниками для Зеленського», – написав Олег Розум.

«З плюсів. На найочікуванішій зараз у світі розшифровці телефонної розмови (Ігор Валерійович, напевно, заздрить) розмова нашого президента. З огляду на те, що, кажуть, президент США 8 разів під час розмови повертався до цікавого для нього питання, то наш повинен був триматися гідно. Американці, які голосують за обидві партії, тепер в курсі, що Україна це не тільки Чорнобиль, а й війна з Росією, і при цьому більш ніж скромні суми (250 млн) військової допомоги (Ізраїлю, наприклад, з 2019 по 2028 США нададуть 38 млрд). До заяв українського президента тепер буде підвищена увага ЗМІ. Варто скористатися ситуацією і тримати потрібний нам порядок денний: висвітлити максимально, що ми можемо запропонувати світові, інвесторам, нагадати, що Росія – агресор», – написала Тетяна Попова.

«Зрозуміло, що у демократів немає голосів, щоб усунути Трампа за допомогою імпічменту. Особливо з огляду на той факт, що Сенат контролюють республіканці. Плюс – до виборів залишився рік. І часу банально немає. Вся суть галасу з імпічментом – дискредитувати той компромат на Байдена, кандидата в президенти від Демпартії, який Трамп отримає від Зеленського за сприяння Путіна. У найскладнішій ситуації опинився Зеленський. З одного боку, треба підігравати Путіну і Трампу. З іншого – можна нажити ворогів в Демпартії, якщо Трамп програє вибори в наступному році», – написав Дмитро Корнійчук.

«Ще ніколи Україна не була на шпальтах газет, в телепрограмах і на язиках у американських законодавців і урядовців так, як в ці дні в США. Кожна криза – це урок або можливість. Важливо це розпізнати і скористатися», – написала Мирослава Гонгадзе.

Нагадаємо, Дональд Трамп дозволив опублікувати повну невідредаговану стенограму його телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: