Суд оштрафував свідка у справі компенсацій нардепам за оренду житла

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про накладання грошового стягнення на свідка, який працював у парламенті минулого скликання.

Суд оштрафував свідка, який працював у Верховній раді минулого скликання, за неявку на допит до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у межах справи про компенсації народним депутатам за оренду житла.

Таке рішення 7 жовтня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Тимур Хамзін за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановив суддя, працівника Верховної ради ще 3 червня викликали на допит до НАБУ та САП на 1 серпня. Вказану повістку свідок отримав 7 червня, проте на допит не з'явився, про причини своєї неявки не повідомив. Тому прокурор просив суд оштрафувати свідка.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і оштрафував працівника ВР на 960 грн.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати справу про компенсації нардепам за оренду житла в Києві, коли ті мали де жити в столиці. Таким чином, за версією слідства, відбулося заволодіння коштами.

Раніше в цій справі суд призначив експертизи підписів нардепів минулого скликання. Водночас суд відмовив НАБУ в задоволенні клопотання про тимчасовий доступ до речей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: