Компенсації нардепам за оренду житла: суд призначив експертизи

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання антикорупційних правоохоронних органів про призначення експертиз.

Суд призначив дві експертизи підписів двох народних депутатів, які отримували компенсації з державного бюджету за оренду житла в Києві, у той час, коли вони мали де жити в столиці чи поблизу міста, у межах кримінального провадження, яке розслідують детективи Національного антикорупційного бюро.

Такі рішення 7 серпня ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва за клопотанням НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як вказується в першому рішенні, нардеп 8 скликання у період 2014-2016 років отримав компенсації на загальну суму 232,76 тисяч гривень. Водночас з 2007 року він є власником садового будинку на 15 км Житомирського шосе. Інший член парламенту у період 2014-2018 рр отримав 760,54 тис. грн компенсації, але сам мав квартиру в Києві ще з 2007 року. Тому детектив НАБУ звернувся до суду з метою встановити, чи виконані підписи цими нардепами на наступних документах: в заяві про нарахування коштів для винайму готельного номера зареєстрованій; заяві про перерахування грошових коштів за винайм готельного номера; в заяві про розміщення в готелі «Київ» і в договорі з ДП «Готельний комплекс «Київ» про надання послуг. Вивчивши клопотання, суддя їх задовольнив.

За даними журналіста «Слова і Діла» з власних джерел у правоохоронних органах, у межах цього провадження було призначено більше двох експертиз підписів нардепів. За даними джерела, деякі нардепи стверджують, що не підписували заяви на компенсацію грошей за оренду житла.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати компенсації нардепам-мільйонерам за оренду житла. Також детективи розслідують розтрату 40 млн грн на ремонті доріг у Луганській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: