Компенсації нардепам за оренду житла: суд відмовив детективу в клопотанні

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив Національному бюро в наданні тимчасового доступі до документів у справі заволодіння коштів.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив детективу Національного антикорупційного бюро в наданні тимчасового доступу до документів державного реєстратора у кримінальному провадженні про компенсації за оренду готелю в Києві народним депутатам, які мають житло в столиці або поблизу міста.

Таке рішення ще 17 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, один із нардепів, який отримав компенсації в 2014-2015 роках за винайм готелю в Києві, з вересня 2014 року став власником квартири в столиці на підставі свідоцтва про право власності, виданого Управлінням державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Києві. Тому детектив НАБУ просив суд надати доступ до документів цього управління.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні. Він вказав, що детектив не зазначав мети отримання тимчасового доступу до речей та документів, мети отримання цих копій та значення документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати компенсації нардепам-мільйонерам за оренду житла. Пізніше, суд за клопотанням детектива призначив експертизи в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: