НАБУ розслідує недостовірності в декларації судді з Кам'янського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку перевіряють висновок Нацагентства про брехню в декларації одного з суддів.
суддя Станіслав Ричкафото: скріншот відео 569.com.ua

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактами можливого недостовірного декларування суддею Заводського районного суду міста Кам'янське Дніпропетровської області Станіславом Ричкою.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 16 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, на підставі обґрунтованого висновку Національного агентства з питань запобігання корупції було порушено провадження. Згідно з висновком НАЗК, суддя Ричка недостовірно заповнив декларацію за 2015 рік, а саме: не задекларував автомобіль ВАЗ 2103 1975 року випуску; не вказав дохід її дружини у 25 тисяч 910 гривень; не вказав одержання квартири від своєї матері загальною площею 69 квадратних метрів та передачі цієї квартири своїй дружині, а також іпотеку дружини в 414 тисяч гривень. Зокрема, детектив просив призначити судову оціночно-будівельну експертизу цієї квартири станом 12, 20 березня і 31 грудня 2015 року. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання чиновником державного готелю «Козацький». Раніше детективи почали розслідувати можливу розтрату коштів «Агентством місцевих доріг».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: