Трамп пригрозив зруйнувати економіку Туреччини

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що зруйнує економіку Туреччини, якщо вона зробить щось недозволене.

Президент США Дональд Трамп заявив, що зруйнує економіку Туреччини, якщо вона зробить щось недозволене.

«Як я вже заявляв раніше, якщо Туреччина зробить щось, що я, за своєю великою і неперевершеною мудрістю, вважатиму неприпустимим, я повністю знищу і зітру економіку Туреччини (як я робив раніше)», - написав він у Twitter в понеділок, 7 жовтня.

Президент США також заявив, що Росія і Китай незадоволені рішенням Вашингтона про виведення військ з північного сходу Сирії, тому що Москві і Пекіну подобається бачити Сполучені Штати загрузлими в нескінченних війнах і затраченими на це великі суми грошей.

Раніше, в цей же день, на сайті Білого дому було опубліковано повідомлення, в якому говорилося, що збройні сили США не братимуть участі у військовій операції Туреччини на півночі Сирії.

При цьому, зазначили в Вашингтоні, тепер Туреччина буде відповідальна за всіх бойовиків ІД, взятих в полон за останні два роки після розгрому терористичного угрупування Сполученими Штатами.

5 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що турецькі військові готові почати військову операцію на півночі Сирії. Її мета полягатиме в очищенні прикордонної території Сирії від Сил самооборони сирійських курдів і створення зони безпеки в цьому місці.

Білий дім підтвердив завершення операції в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: