З'ясувалися подробиці свідчень Волкера в Конгресі США

Читать на русском
Колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер запевнив американських конгресменів в тому, що він рекомендував офіційним особам цієї країни не намагатися вплинути на політику у Вашингтоні.

Колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер запевнив американських конгресменів в тому, що він рекомендував офіційним особам цієї країни не намагатися вплинути на політику у Вашингтоні.

Про це повідомило агентство Associated Press.

Волкер в четвер відповів на питання законодавців з Палати представників Конгресу. За словами джерел агентства, він заявив конгресменам, що не був пов'язаний з нібито спробами американського лідера Дональда Трампа почати розслідування в Україні стосовно колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена і його сина. Волкер також зазначив, що він радив українцям не втручатися в американську політику.

За словами джерела агентства, Волкер відповідав на питання законодавців охоче і, як здавалося, відверто. Він не уникав обговорення будь-яких тем. Конгресмени, зокрема, хотіли, щоб він представив свої коментарі щодо наявних у них роздруківок текстових повідомлень, а також фотографій.

У США у вересні розгорівся великий скандал навколо липневої телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Демократ Байден зараз є найбільш імовірним конкурентом Трампа на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах. Тому, на думку демократів, Трамп, чинячи тиск на Зеленського, прагнув заручитися підтримкою Києва в зусиллях переобратися на другий термін.

Волкер наприкінці вересня подав у відставку з посади спецпредставника США у справах України. Це сталося після публікації тексту скарги неназваного співробітника американських спецслужб, що стосується розмови Трампа із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: