Волкер дав свідчення у Конгресі – CNN

Читать на русском
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер завершив давати свідчення у Конгресі. Він перебував там більше дев'яти годин.

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер завершив давати свідчення у Конгресі. Він перебував там більше дев'яти годин.

Волкер розповів, що закликав керівництво України не втручатися в політику США в розмові, яка відбулася після телефонного дзвінка між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє телеканал CNN.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

Він також сказав конгресменам, що в українського уряду виникло багато питань, чому США блокують виділення військової допомоги, і він не знав, що відповісти. Також український уряд був стурбований тим, що зустріч з Трампом відкладається.

Окрім того, колишній спецпредставник США з питань України розповів, що висловлював занепокоєння адвокатові Трампа Руді Джуліані щодо використання ексгенпрокурора України Юрія Луценка в якості джерела інформації для розслідування щодо Джо Байдена та інших справ.

Нагадаємо, 27 вересня спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив держсекретареві Майклу Помпео, що йде з посади.

Таке рішення Волкер прийняв після публікації тексту скарги неназваного співробітника американських спецслужб, що стосується розмови Трампа і Зеленського.

Посаду спецпредставника Волкер займав з 7 липня 2017 року.

Як відомо, президента Дональда Трампа підозрюють в тому, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським він просив українського колегу активізувати розслідування щодо діяльності в Україні Хантера Байдена - сина Джо Байдена.

Телефонна розмова Трампа із Зеленським спровокувала скандал. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: