Порошенко відреагував на стенограму розмови Трампа із Зеленським

Читать на русском
Суть розмови президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа вирішив не коментувати, але скандал назвав дуже шкідливим для України.

Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко відреагував на скандал, пов'язаний зі стенограмою розмови президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа.

Про це п'ятий президент України заявив в Польщі, пише «РБК-Україна».

Суть розмови президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа вирішив не коментувати, але скандал назвав дуже шкідливим для України.

«Я не буду коментувати телефонні розмови президентів інших країн. Я вважаю, що це точно не та справа, якою я маю займатися», - сказав Порошенко журналістам.

Він зазначив, що протягом останніх п'ятих років ми отримували безпрецедентну двопартійну підтримку з боку американських конгресменів, американських сенаторів, американських президентів і американського народу.

Порошенко переконаний, що для України життєво необхідно зберегти двосторонню підтримку.

«В жодному разі не можна Україні бути залученою до тієї передвиборчої внутрішньої боротьби в Сполучених Штатах Америки або в будь-яких інших державах», - додав він.

«Ми вдячні США за підтримку, яку вони демонстрували, надавали Україні під час російської агресії: санкції, військову допомогу, економічну допомогу, місії радників», - сказав Порошенко.

П'ятий президент України також наголосив на широкій допомозі ЄС, яку отримувала Україна.

«Так само ми дуже вдячні Європейському союзу. Це те, на що Путін не розраховував: 28 країн-членів об'єднаються і спільно ухвалять рішення про санкції проти Росії, про економічну, політичну, технологічну допомогу, яку вони надавали Україні», - сказав він.

«Сума, яку надав нам ЄС, була безпрецедентною. Можу відзначити як людина, яка володіла повним обсягом інформації щодо переговорів із безпеки України: без Ангели Меркель, без Франсуа Олланда, без Еммануеля Макрона, який змінив Франсуа Олланда на посаді президента Франції, санкції ЄС були б неможливі. Тому що ці дві країни представляли весь Європейський союз», - заявив Петро Порошенко.

«Я людина, яка брала безпосередню участь з червня 2014 року в першому пакеті санкцій проти РФ. Роль канцлера Меркель і президента Макрона, президента Олланда важко перебільшити. Підкреслюю, обсяг підтримки був такий, що ніколи ЄС жодній країні світу такий обсяг підтримки не надавав», - підкреслив п'ятий президент України.

Нагадаємо, від ОПУ вимагають показати українську стенограму розмови Зеленського з Трампом.

Також відзначимо, Трамп дорікнув ЄС в «м'якій позиції» щодо РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: