Публікація розмови з Трампом: як Україні використати ситуацію

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Стенограма розмови Трампа із Зеленським, яку оприлюднили в Білому домі, показала, що злочину немає. Демократи чіпляються за будь-яку соломинку, щоб прибрати Трампа.

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» озвучив політолог Володимир Золотарьов.

За словами експерта, питання корупції навколо Байдена мають місце, тим більше перед Україною була історія з Китаєм. Тому президент Трамп робить те, що повинен робити глава держави.

Політолог підкреслив, що ситуація, яка склалася, навіть виграшна для Трампа, інакше би республіканці не пішли на публікацію стенограми.

«Демократам нічого не залишалося, як почати процедуру імпічменту, яка нічим не закінчиться. У Сенаті не знайдуть голосів», – зазначив він.

З ким зі світових лідерів встиг зустрітись президент Зеленський за чотири місяці каденціїЗ моменту інавгурації президент Зеленський побував із візитами у Брюсселі, Франції, Німеччини, Туреччини, Польщі, Канаді та зустрічався в Києві із прем’єром Ізраїлю, керівництвом МВФ та делегацією ЄБРР.

На його погляд, Україні дуже важливо зараз посісти правильну позицію, оскільки США – наш єдиний союзник, Європа не захищатиме українські інтереси.

Він пояснив, що для США Україна є важливою, але не сама по собі, а в контексті конфлікту з РФ, яка намагається порушити світовий порядок.

«Справа в тому, що Штати позиціонують себе, як світовий жандарм, який охороняє порядок. Тому будь-яка адміністрація США зацікавлена підтримувати Україну. Просто демократи слабкі і боягузливі, вони здали все, що могли. Але тим не менше вони все одно будуть на нашому боці. Однак республіканці для нас – кращий варіант», – констатував Золотарьов.

На думку політолога, для України зараз дуже небезпечний і в той же час зручний момент, щоб проявити гнучкість і дипломатичні вміння.

«Інше питання - чи здатний Офіс Зеленського на це. Поки що позиція ОПУ правильна, виступ Зеленського в ООН було непоганий», – додав він.

Як вважає експерт, перша зустріч Трампа і Зеленського на тлі скандалу була досить успішною. Більшого в таких умовах чекати не варто, уточнив політолог.

«Але потрібно розуміти, що для Трампа таких Зеленських дуже багато. Тому було б дуже добре, якби прокуратура зайнялася всерйоз розслідуванням корупції і з'ясувала щось. Далі ми могли б торгуватися. Складається дуже виграшна для нас ситуація, але чи скористаються нею – питання», – прокоментував Володимир Золотарьов.

Як повідомлялося, в США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови. У розмові Трамп нагадує Зеленському про те, що Джо Байден як віцепрезидент США у 2016 році лобіював звільнення генпрокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

З ким зі світових лідерів встиг зустрітися президент Зеленський за чотири місяці каденції – тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: