Демократи зажадали у адвоката Трампа документи про розмову із Зеленським

Читать на русском
Комітет з розвідки палати представників США зобов'язав Руді Джуліані, адвоката президента Дональда Трампа, надати всі наявні у нього документи в зв'язку зі скандалом навколо телефонного дзвінка Трампа лідеру України Володимиру Зеленському.

Комітет з розвідки палати представників США зобов'язав Руді Джуліані, адвоката президента Дональда Трампа, надати всі наявні у нього документи в зв'язку зі скандалом навколо телефонного дзвінка Трампа лідеру України Володимиру Зеленському.

Текст порядку опублікований в понеділок на сайті комітету.

«Порядок вимагає від вас надати всі дані про контакти та інші документи комітетам для оцінки всього масштабу спроб президента і його адміністрації чинити тиск на Україну, щоб та втрутилася в наші президентські вибори 2020 року», - сказано в документі.

Комітет очолює демократ Адам Шифф, який бере активну участь в парламентському розслідуванні, направленому на імпічмент Трампа.

Зокрема, Джуліані пригадали, що він в телевізійному ефірі зізнавався в тому, що просив Україну зайнятися справою лідируючого поки серед демократів кандидата в президенти Джо Байдена. Крім того, адвокат Трампа нібито згадував про наявні у нього свідчення подібних контактів: текстові повідомлення, записи телефонних розмов та інших контактів, сказано в порядку.

Крайнім терміном надання всього цього встановлено 15 жовтня. Зміст повістки поки не передбачає виклику Джуліані для надання свідчень в конгрес. Раніше він заявив, що погодиться на таке тільки з дозволу Трампа.

Демократи почали процедуру імпічменту проти Трампа в палаті представників, звинувачуючи президента в тому, що він просить допомоги іноземної держави для втручання у вибори через спробу дискредитації політичного противника - Байдена. Трамп звинувачення заперечує.

За даними автора анонімної скарги, з якої все почалося, Джуліані грав в цьому процесі ключову роль і контактував з представниками адміністрації Зеленського. Він нібито просив розслідувати дії сина Джо Байдена Хантера Байдена, який входив до складу директорів компанії Burisma Group, під приводом, що під тиском Байдена-старшого був знятий з посади генпрокурор України Володимир Шокін, який розслідував діяльність цієї компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: