Квартири для Нацгвардії: САП просить заарештувати Микитася із заставою в 300 мільйонів

Читать на русском
Детективами НАБУ за погодженням прокурорів САП вручено клопотання про застосування запобіжного заходу колишньому народному депутату України 8 скликання Максиму Микитасю.

Детективами НАБУ за погодженням прокурорів САП вручено клопотання про застосування запобіжного заходу колишньому народному депутату України VIII скликання Максиму Микитасю, який підозрюється в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Про це повідомляє пресcлужба НАБУ.

Зокрема, прокурори САП наполягають на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 300 млн грн. застави.

Нагадаємо, колишньому народному депутату інкримінується організація укладання низки договорів між підконтрольними йому особами – керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був народний обранець, та командувачем Нацгвардії України щодо обміну нерухомості Нацгвардії в Печерському районі м.Києва на нерухомість в житловому кварталії на околиці Києва. Як наслідок такого нерівнозначного обміну державній установі відповідно до експертних висновків спричинено збитки на суму 81 635 448 грн.

2 жовтня 2019 року детективами НАБУ за погодженням прокурорів САП Микитасю було повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: