Квартири для НГУ: суд зобов'язав НАБУ розглянути клопотання адвоката

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив скаргу захисника одного з підозрюваних на відмову детектива розглядати клопотання адвоката.

Суд зобов'язав детектива Національного антикорупційного бюро розглянути клопотання адвоката одного з підозрюваних у кримінальному провадженні про заволодіння майже 82 млн грн Національної гвардії України на обміні квартир.

Таке рішення 15 липня ухвалив слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта за результатами розгляду скарги захисника, повідомляє «Слово і Діло».

Там адвокат свою скаргу подав у зв'язку з тим, що детектив НАБУ відмовив у задоволенні його клопотання про надання для ознайомлення висновків комісійної судової економічної та судової оціночної будівельної експертиз. Захисник вважає відмову необґрунтованою і просив суд її скасувати.

Як встановив суд, детектив відмовив у задоволенні клопотання адвоката, оскільки копії окремих сторінок із вказаних висновків експертиз, що мали значення для вирішення питання про повідомлення про підозру, були надані захисту 16 травня. Доступ до інших сторінок, на думку детектива, може зашкодити досудовому розслідуванню.

Вивчивши скаргу, суддя задовольнив її частково. Він встановив, що постанова детектива про відмову в доступі до експертиз не відповідає вимогам частини 5 статті 110 Кримінального процесуального кодексу України, а тому є неправомірною і підлягає скасуванню. Так, суд скасував постанову детектива і зобов'язав його знову розглянути клопотання захисту і в разі потреби винести вмотивовану постанову, яку вручити адвокату.

Нагадаємо, суд відпустив четвертого підозрюваного в цій справі під заставу. Також суд дозволив колишньому командувачу Нацгвардії вільно пересуватися Україною. Крім того, суддя повернув оцінювачці паспорти і зняв з неї браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: