Квартири для Нацгвардії: суд відпустив четвертого підозрюваного

Читать на русском
Столичний райсуд обрав запобіжний захід четвертому підозрюваному у справі обміну квартир, які мали дістатися нацгвардійцям.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відпустив під 1,5 млн грн застави заступника генерального директора будівельної компанії «Укрбуд Девелопмент» Сергія Якусевича, якого підозрюють у причетності до заволодіння майже 82 млн грн Національної гвардії України на обміні квартир на Печерську на квартири на вулиці Бориспільській у Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«19 липня у Солом'янському районному суді міста Києва обрано запобіжний захід четвертому фігуранту у кримінальному провадженні у справі про обмін квартир Національної гвардії України. Так, суд обрав для чоловіка запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,5 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Як встановили детективи, у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру Якусевичу. Раніше суд відпустив його керівника Олега Майбороду під заставу. Також інший суд визнав незаконним затримання Майбороди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: