Квартири для Нацгвардії: оцінювачці повернули паспорти й зняли браслет

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків підозрюваний у справі квартир.
Аліса Гринчукфото: «Слово і Діло»

Суд повернув закордонні паспорти та зняв електронний браслет з оцінювачки Аліси Гринчук, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння майже 82 мільйонами гривень при обміні квартир для нацгвардійців.

Таке рішення 10 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП про продовження обов'язків, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відпустив Гринчук під 1,5 млн грн застави, яку за неї пізніше внесли. Тому суд поклав на неї низку обов'язків, зокрема: не відлучатися за межі Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши документ, суддя Жовноватюк задовольнила його частково. Так, вона скасувала обов'язки Гринчук не відлучатися за межі Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Водночас вона до 10 вересня продовжила дію решти двох обов'язків. На думку судді, ризики перешкоджання слідству залишилися, але суттєво зменшилися.

Нагадаємо, в суді пояснили, чому відпустили Гринчук під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: