Барбул знову хотів зняти арешт з будинку матері в Конча-Заспі

Читать на русском
Антикорупційний суд вдруге розглянув клопотання захисту про зняття арешту з житла матері колишнього керівника оборонного держпідприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Вищий антикорупційний суд знову залишив заарештованим будинок матері колишнього директора державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула в Козині (Конча-Заспа), який був придбаний одразу після його звільнення з посади.

Таке рішення 24 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталя Мовчан за результатами розгляду клопотання адвоката матері Барбула, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Олександра Парамонова вказувала, що мати Барбула придбала цей будинок за власні кошти, які вона відкладала як збереження, отримала в рахунок заробітної плати, у позику та від здійснення підприємницької діяльності. Вона також вважає, що в ухвалі про накладення арешту відсутні посилання на докази, які б вказували або підтверджували факт того, що нерухоме майно придбано за кошти ексдиректора СТЕ чи отримані ним злочинним шляхом.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні.

Як повідомлялося, в серпні 2018 року мати Барбула Карина Атанасян за договором купівлі-продажу стала власницею будинку в елітному смт Козин під Києвом. Йдеться про будинок на 435 кв. м на кількох земельних ділянках у 14 соток, із господарськими спорудами й фонтаном. Хоча будинок записаний на матір екс-керівника «Спецтехноекспорту», ​​журналісти Bihus.Info зафіксували, як уранці з кооперативу виїжджає Mercedes самого Барбула. Крім того, з різницею в кілька хвилин із того ж кооперативу виїхав і Range Rover, записаний на Олену Барбул, імовірно, його колишню дружину. Будучи чиновником, Барбул подавав декларації за 2016 і 2017 роки, серед членів сім'ї вказував лише сина – ані дружини, ані її майна не вказував. Будинки такої площі в Козині, саме на цій вулиці на дамбі, продаються від $500 тисяч (без ремонту та немебльовані) до $1,75 млн (з ремонтом і мебльовані), ціна також варіюється залежно від розміру земельної ділянки.

Нагадаємо, ВАКС вже розглядав аналогічне клопотання про зняття арешту з будинку іншого адвоката. Раніше Барбулу повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: