Суд відпустив на поруки директора «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання адвоката керівника СТЕ про зміну запобіжного заходу.
Владислав Бельбасфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд відпустив на поруки директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Владислава Бельбаса, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у розтраті понад 55 млн грн.

Таке рішення 23 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомили журналісту «Слова і Діла» в САП.

Також поручителів зобов'язали забезпечити виконання підозрюваним наступних обов'язків: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі. Прізвища тих, хто поручився за Бельбаса, в прокуратурі не назвали.

Водночас, за даними журналіста «Слова і Діла» з власних джерел, із заявами про взяття на поруки директора «Спецтехноекспорту» виступили наступні: керівник державного підприємства «Красилівський агрегатний завод» Олександр Процюк; народний депутат Олена Масоріна; директор ДП «Харківського конструкторського бюро машинобудування» Олексій Бабіч і начальник військ зв'язку Збройних сил України-начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗСУ Володимир Рапко.

Нагадаємо, суд зняв браслет з екс-директора «Спецтехноекспорту» Павла Барбула. Раніше НАБУ і САП завершили розслідування справи «Спецтехноекспорту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: