Суд відпустив на поруки екс-директора «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу адвоката колишнього керівника держпідприємства.
Павло Барбулфото: Радіо Свобода

Суд відпустив на поруки колишнього директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула, якого підозрюють у розтраті понад 55 млн грн.

Таке рішення 29 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатами розгляду скарги адвоката Барбула, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд взяв екс-директора «Спецтехноекспорту» під варту з альтернативою застави. Пізніше за Барбула внесли заставу, і він вийшов із СІЗО. Водночас захисник підозрюваного Олександра Парамонова подала до суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково. Відтак вона відпустила Барбура на поруки наступних осіб: керівника благодійної організації «Благодійний фонд ветеранів війни та учасників антитерористичної операції» Бориса Бойка, директора благодійної організації «Благодійний фонд «Розвитку інновацій» Дмитра Кравченка, волонтера в зоні дії ООС, голови координаційної ради громадського об`єднання «Всеукраїнське об'єднання військово-патріотичних організацій» і завідувача кафедри Національного авіаційного університету України.

Крім того, суддя поклала на підозрюваного наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування із підозрюваними.

Нагадаємо, в червні суд продовжив обов'язки екс-директору «Спецтехноекспорту». Також суд залишив заарештованим будинок матері Барбула в Конча-Заспі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: