Затриманому топ-менеджменту «Спецтехноекспорту» повідомили про підозру

Читать на русском
Посадовцям інкриміновано вчинення службового підроблення та умисної, з використанням службового становища за попередньою змовою розтрати майна.

Керівник САП Назар Холодницький повідомив про підозру колишньому директору дочірнього підприємства Державної компанії «Укрспецекспорт» Державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павлу Барбулу, причетного до організації злочинної схеми розтрати коштів, яка завдала державному підприємству збитків на суму 55,5 млн грн.

Про це пише «Слово і Діло».

Крім того, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні прокурорами САП спільно з детективами НАБУ повідомлено про підозру ще чотирьом чинним та колишнім високопосадовцям ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт».

Посадовцям інкриміновано вчинення службового підроблення та умисної, з використанням службового становища за попередньою змовою розтрати майна, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави, тобто скоєння злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.5 ст.191, ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», із залученням своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектору цього підприємства, організував злочинну схему розтрати належних державі в особі державного підприємства «Завод 410 ЦА» коштів та виведення їх закордон на користь іноземної юридичної особи.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів «Спецтехноекспорту» за контрактом з Індією в рамках цієї справи. Крім того, детективи направили до Індії запит про міжнародну допомогу у справі «Спецтехноекспорту».

Також відзначимо, що Барбул був затриманий НАБУ 4 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: