НАБУ затримало екс-керівника «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Працівники Національного бюро затримали колишнього керівника держпідприємства у справі про заволодіння мільйонів доларів.
Павло Барбул

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів п'ятого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього керівника «Спецтехноекспорту» Павла Барбула та інших осіб у справі заволодіння 2,6 мільйона доларів.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, Барбула затримали у справі заволодіння 2,2 мільйона доларів «Спецтехноекспорту». Джерела додали, що екс-керівнику «Спецтехноекспорту» вручили підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як встановило НАБУ, в 2015 році «Спецтехноекспорт» уклав угоду з іноземною компанією Global Marketing SPLTD. Згідно з цим документом, Global Marketing SPLTD мала надати «Спецтехноекспорту» послуги, пов'язані з виконанням контракту для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Однак детективи встановили, що фактично умови договору виконані не були, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,2 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів «Спецтехноекспорту» за контрактом з Індією в рамках цієї справи. Крім того, детективи направили до Індії запит про міжнародну допомогу у справі «Спецтехноекспорту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: