Суд задовольнив прохання САП про передачу справи ЮУАЕС до ВАКС

Читать на русском
Антикорупційний прокурор добився у Верховному суді передачі справи атомної електростанції до новоствореного суду.
Віссаріон Кім

Верховний суд передав кримінальне провадження за обвинувачення колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма, його сина Артема та інших осіб у заволодінні коштами Южно-Української АЕС під час придбання на тендерах загальноблочних щитів за завищеними цінами до Вищого антикорупційного суду.

Таке рішення 23 вересня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Сергій Козачина просив передати цю справу з Шевченківського районного суду міста Києва до ВАКС, оскільки останній вже розпочав свою роботу. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

Як відомо, крім Кіма та його сина у справі обвинувачують колишнього депутата Криворізької міської ради, президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

Нагадаємо, підозрюваним у справі ЮУАЕС обмежили терміни ознайомлення зі справою. Раніше суд відвів прокурора САП і детектива НАБУ від цієї справи. Водночас суд відмовився роз'яснювати цей відвід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: