Справа ЮУАЕС: суд відмовився роз'яснювати відвід детектива та прокурора

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для роз'яснення ухвали про відвід правоохоронців від справи заволодіння коштами АЕС.

Суд не роз'яснив детективу Національного антикорупційного бюро рішення про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та його колеги від кримінального провадження про заволодіння коштами Южно-Української АЕС на тендерах.

Таке рішення 20 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін відвів від справи ЮУАЕС прокурора САП Сергія Козачину і детектива Національного антикорупційного бюро В'ячеслава Халявку. Водночас попри відсторонення Сеніна від здійснення правосуддя, він оголосив повне рішення щодо відводу правоохоронців.

САП навіть намагалася оскаржити цю ухвалу, проте судді відмовили у відкритті провадження за нею. Вони встановили, що вказана ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, що, відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України є підставою для відмови у відкритті провадження за цією апеляційною скаргою.

Пізніше детектив НАБУ подав заяву про роз'яснення цієї ухвали судді Сеніна, проте його колега Вишняк відмовив у її задоволенні. Наразі причина такого рішення невідома, оскільки в реєстрі оприлюднена лише коротка частина ухвали.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють низку осіб у заволодінні коштів ЮУАЕС під час закупівлі на тендері загальноблочних щитів за завищеними цінами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: