Справа Южно-Української АЕС: бухгалтер намагалася оскаржити обшук

Читать на русском
Столичний адмінсуд відмовився розглядати позов колишнього бухгалтера двох компаній у справі тендерів Южно-Української АЕС.

Суд відмовив у відкритті провадження за позовом до НАБУ колишнього бухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлани Костянецької, підозрюваної детективами в причетності до розкрадання коштів Южно-Української АЕС на тендерах з постачання загальноблочних щитів.

Таке рішення ухвалив суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Наталія Клименчук, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Костянецька подала позов до Окружного адмінсуду Києва до НАБУ, в якому вона просила визнати дії відповідача при огляді електронних носіїв інформації без судового рішення незаконними.

Вивчивши позовну заяву, суддя Клименчук відмовила у відкритті провадження. Як вона встановила, Костянецька не згодна з діями детективів НАБУ під час проведення обшуку в рамках кримінального провадження. Таким чином, заявлені позивачем позовні вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства, оскільки даний спір підлягає вирішенню в порядку кримінального процесуального судочинства.

Нагадаємо, суд призначив повторний розгляд скарги на вирок у справі ЮУАЕС. Також суд призначив до розгляду виділений акт в цьому провадженні. Раніше один із підозрюваних ознайомився з матеріалами у справі ЮУАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: