Справа Южно-Української АЕС: захист хотів повторної експертизи

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для задоволення скарги сторони захисту на відмову детектива Національного бюро в задоволенні клопотання.

Суд відмовив стороні захисту у скарзі на відмову детектива Національного антикорупційного бюро в задоволенні клопотання про повернення справи Южно-Української АЕС та призначення повторної експертизи.

Таке рішення 24 липня ухвалив слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, 24 квітня адвокат одного з підозрюваних подав до НАБУ клопотання про поновлення терміну досудового розслідування в кримінальному провадженні та про призначення повторної комісійної товарознавчої бухгалтерсько-економічної експертизи. Проте детектив відмовив у його задоволенні. Також захисник подавав ще одне клопотання про перегляд підозри, обвинувачення відносно його клієнта та закриття справи щодо підозрюваного. Втім у задоволенні цього клопотання вже відмовив прокурор САП.

Не погоджуючись з такими рішеннями, адвокат подав скаргу. В ній він просив суд зобов'язати детектива та прокурора поновити розслідування та вчинити інші дії, зазначені у клопотаннях. Крім того, захисник наполягав, щоб суд визнав незаконними дії правоохоронців і такими, що перешкоджають встановленню істини у справі. Вивчивши скаргу, суддя відмовив в її задоволенні. Він вказав, що у цій справі завершено досудове розслідування, та стороні захисту надано можливість ознайомлюватися з матеріалами кримінального провадження, які прокурор, визнав достатніми для складання обвинувального акта. Тому, як вважає суддя, проведення слідчих (розшукових) дій, на даній стадії кримінального провадження, суперечить основним засадам Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими кошти підозрюваного в цій справі. Також Верховний суд повернув скаргу на відведення детектива від справи ЮУАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: