Підозрюваним у справі ЮУАЕС обмежили терміни ознайомлення зі справою

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив обмежити теміни підозрюваним у справі про заволодіння коштами Южно-Української АЕС на прохання САП.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд обмежив до 21 квітня терміни ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро про заволодіння коштами Южно-Української АЕС підозрюваним у кримінальному провадженні.

Таке рішення 21 березня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Так, прокурор САП просив суд обмежити підозрюваним терміни ознайомлення зі справою, оскільки сторона захисту затягує цю процедуру. Так, підозрюваним та їх захисникам із 30 січня 2018 року надали доступ до матеріалів розслідування. Прокурор підкреслив, що лише 4 підозрювані та 5 адвокатів ознайомилися з усіма 84 томами справи. Водночас один підозрюваний ознайомився лише з 37 томами матеріалів кримінального провадження, а його захисник не ознайомився з жодним томом цих матеріалів.

Також інший підозрюваний та його новий адвокат самостійно ознайомилися лише з 15 томами, а другий адвокат – не прочитав жодного тому. Адвокат ще одного фігуранта справи, щодо якого здійснюється заочне розслідування, ознайомився лише з 60 томами з 84 наявних, а іншого підозрюваного – з 50 томами.

Додамо, що вказане клопотання про обмеження термінів САП подала ще 16 серпня 2018 року, проте Сенін його розглянув лише 21 березня 2019 року. Так, він задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд відвів прокурора САП і детектива НАБУ від справи Южно-Української АЕС. Також суд продовжив обов'язки підозрюваному в цій справі. Раніше інший підозрюваний залишився без обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: